Selecteer een pagina

Cursisten groep Almelo geslaagd!
1 december hebben de cursisten van Almelo examen gedaan en ze zijn allemaal geslaagd! Proficiat allemaal! Jullie hebben er hard voor gewerkt en het resultaat mag er zijn!

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2016!

Bij AkzoNobel typt men beter en sneller

Tik, tik… beter en sneller
Je ziet ze vaak: collega’s die met twee vingers typen. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf werknemers met twee vingers typt. Slechte typevaardigheid leidt tot tijdverlies en een slechte houding. Het studie-aanbod van AkzoNobel Nederland is daarom uitgebreid met een training blind typen.

Aan deze uitbreiding van het studieaanbod ging een succesvolle pilot in Sassenheim vooraf. Arbeid-hygiënist Geek van der Zalm: “Wij werken met een software programma dat waakt over de houding en manier van werken van onze collega’s. Daaruit bleek dat de backspace en delete toets erg veel gebruikt werden. Dat kan voortkomen uit een gebrek aan type-ervaring.
We hebben ons aangemeld voor een proefprogramma blind typen. Voor de proef waren 35 personen nodig, maar na een oproep op de locatie had ik binnen anderhalve week 150 mensen. Uiteindelijk hebben 100 collega’s mee gedaan aan de test. Hiervan is 86% geslaagd. Zij leerden blind typen met 10 vingers en haalden het benodigde aantal aanslagen per minuut. Bovendien leerden ze foutloos typen en daar zit de meerwaarde. Want als je foutloos typt, typ je sneller.”

Scherm
Geek van der Zalm deed zelf ook mee aan de pilot in Sassenheim. “Ik heb er echt baat bij dat ik nu blind kan typen. Je zit niet langer als een jaknikker achter het beeldscherm omdat je niet steeds van je toetsenbord naar je scherm hoeft te kijken. Hiermee belast je je nek en schouders minder en reduceer je stress. Ik hoor nu van collega’s die de cursus hebben gedaan dat ze dit veel eerder hadden willen doen. Een belangrijke oorzaak van de onvoldoende typevaardigheid is dat veel mensen – bijna 50% – zichzelf met vallen en opstaan het typen heeft aangeleerd. Eigenlijk moeten kinderen op de bassischool al leren om blind te typen. Ze hebben er de rest van hun leven voordeel van.”

Bron: https://www.ergodirect.nl/bij-akzonobel-tikt-men-beter-en-sneller/