Selecteer een pagina

Cursisten groep Hengelo geslaagd!
Afgelopen dinsdag 4 november hebben de cursisten van Hengelo examen gedaan en de resultaten waren uitstekend: Variërend van 149 aanslagen per minuut (1,9% fout) tot 225 aanslagen per minuut (0,9% fout). Proficiat allemaal! Jullie hebben er hard voor gewerkt en het resultaat mag er zijn! Onder andere werknemers van Reclamebureau De Lijn in Hengelo en van de Don Boscoschool te Hengelo namen deel aan het examen.

Vette vinger medewerker Deutsche Bank zorgt voor miljardenfout.
Deutsche Bank heeft in juni per ongeluk $ 6.000.000.000 (6 miljard dollar!) overgemaakt naar een Amerikaans investeringsfonds.
Een junior medewerker van het valutateam van de bank voerde de transactie uit terwijl zijn baas op vakantie was, aldus ingewijden.
Ze spreken van een zogeheten fat finger-incident, waarbij bijvoorbeeld per ongeluk een cijfer teveel wordt ingetikt. De medewerker zou in dit geval het brutobedrag in plaats van het nettobedrag hebben ingevuld.

Leer blind typen met 10 vingers en je voorkomt dagelijks veel grote en kleine fouten. Sommige fouten worden achterhaald maar heel veel fouten worden niet onderschept. Met een typecursus ‘weten’ uw vingers waar de toetsen zijn én uw ogen houden controle op wat je typt. Je ziet direct als er iets fout wordt getypt omdat je naar het scherm kijkt in plaats van naar het toetsenbord.

De meeste cursisten volgen deze cursus in de eerste plaats omdat ze zich mateloos irriteren aan de fouten bij het typen. Naast sneller typen leer je ook om bijna foutloos te typen!
Binnenkort starten er weer nieuwe cursussen bij je in de buurt.