Selecteer een pagina

Voordelen

Tijdbesparing

Als je blind met 10 vingers typt kun je veel sneller typen dan als je met 2 vingers typt en telkens moet zoeken naar de toetsen.

Bij 50 aanslagen per minuut typ je in één minuut bijvoorbeeld:

Ik wil graag blind leren typen, snel en foutloos.

Bij 200 aanslagen per minuut typ je in één minuut bijvoorbeeld:

Ik wil graag blind leren typen, snel en foutloos. Gelukkig is er een typecursus voor volwassenen, zo kan ik in plaats van 50 aanslagen wel 200 aanslagen per minuut typen. Kan ik nog mooi koffie halen.

Zo zie je al snel hoeveel tijdwinst je kunt behalen. Als je je realiseert dat een A4’tje tekst al gauw uit 3000 aanslagen bestaat, betekent dat je na de typecursus niet een uur aan het typen bent, maar slechts een kwartier! Dat is mooi snel terug verdiend, die typecursus van The Typefactory!!

Efficiënter

Als je blind typt, kun je je veel beter op je werk concentreren. Je hoeft niet naar toetsen te zoeken, je vingers vinden ze probleemloos. Zo heb je minder aan je hoofd en bent daardoor creatiever en kunt sneller werken en complexere vraagstukken aan.

Snel typen is mooi, snel en foutloos typen is beter. Als je zonder fouten typt, voorkom je ergernis en frustratie. Uit onderzoek blijkt dat mensen die blind en met tien vingers kunnen typen veel minder typefouten maken.

Voorkom klachten

Als je blind kunt typen, hoef je niet steeds naar beneden naar het toetsenbord te kijken. Je ogen zijn meer gericht op het beeldscherm, je houding is ergonomisch en je voorkomt daardoor nek- en rugklachten. Door een ontspannen werkhouding vermindert de stress en daarmee ook de kans op RSI.